Halvprivat matlagningskurs i en toskansk villa med marknadsbesök i Chianti
MyLittleAdventure logo
Svenska / EUR
Halvprivat matlagningskurs i en toskansk villa med marknadsbesök i Chianti

Halvprivat matlagningskurs i en toskansk villa med marknadsbesök i Chianti

1 day
Privat
Lektion
Bekräftelse direkt
Om den här aktiviteten
Träffa värden i centrala Florens och starta din toskanska matlagningsupplevelse med en lätt promenad till den myllrande bondens marknad i stadens centrum. Lokala slaktare, bagare och bönder säljer sina varor på marknaden och det är en populärt ställe att besöka för både turister och florentinare. Smaka på några olika livsmedel som finns till försäljning och hjälp värden att köpa ingredienser till matlagningskursen.

Hoppa sedan in i minibussen och res ut på den toskanska landsbygden som omger staden. Snabbt bildar Chianti-regionens kullar med vingårdar ett landskap runt dig som ger en typisk bild av det vackra Toscana.

När du har beundrat landskapet stannar du vid en vacker villa och går in för att träffa kocken Giovanni, en välkänd och mycket uppskattad florentinsk kock som driver en av Florens främsta mat- och vinakademier. Sätt på dig förklädet och hjälp Giovanni att skapa en utsökt toskansk måltid. Menyn ändras efter säsong men du kan ta en titt på exempelmenyn i Resplanen för att se exempel på några typiska rätter.

Njut av en speciell vinlabbsupplevelse. Den här roliga och lärorika upplevelsen gör att du förstår hur olika sorters rena viner (från druvorna Sangiovese, Canaiolo osv.) blandas för att få de slutgiltiga komplexa vinerna, alla med karakteristiska dofter och smaker

Du får veta mer om att laga pasta från grunden och om den lokala produktionen samt lyssna på kockens tips medan du hackar, förbereder och tillagar måltiden. När du är klar slår du dig ner för att äta och smaka på det lokala vinet. Smaka på tre olika varianter – vanligtvis det ansedda Chianti Classico, en Chianti Riserva och ett toskanskt dessertvin – och märk hur smakerna kompletterar och balanserar maten.

När måltiden är avslutad får du ditt diplom som minne, sedan tar du avsked av kocken Giovanni och reser tillbaka till startplatsen i centrala Florens där rundturen avslutas.
Läs mer Visa mindre
Ingår
  • Besök på marknaden med provning
  • Matlagningslektion
  • Tillgång till förkläde och köksredskap
  • Alla ingredienser till lunchen
  • Lunch
  • Vinprovning
  • Vinlabbsupplevelse
  • Diplom
  • Häfte med recept
Ingår ej
  • Dricks (valfritt)
  • Upphämtning och avlämning på hotellet
Extra
  • Du får bekräftelse vid bokningstillfället
  • Vegetarianers önskemål tillgodoses; gör en notering i fältet Särskilda krav vid bokningen
  • REGNPOLICY:
  • Rundturen genomförs oavsett väder (men se nedan).
  • Rundturen kommer aldrig att ställas in på grund av regn.
  • Vi gör alltid vårt bästa för att fortsätta med cykelturen, men i händelse av kraftigt regn kan vi bestämma oss för att avsluta cykelturen och fortsätta rundturen till fots i stället (eller så går vi hela rundturen till fots om vädret är dåligt redan när vi möts på mötesplatsen). Om vädret blir bättre under rundturens gång försöker vi att börja cykla igen om det är möjligt.
  • Alternativ på regniga dagar:
  • Fortsätta rundturen och hoppas på bättre väder, under förutsättning att ingen återbetalning eller rabatt ges om det inte är möjligt att cykla eller om cykelturen förkortas på grund av regn. Vi gör alltid vårt bästa för att du ska få cykla, om vädret tillåter.
  • Få ett tillgodokvitto (till samma värde som du har betalat) som kan användas nästa dag eller vid någon annan tidpunkt, i mån av tillgänglighet. Tillgodokvittot får du i form av en kupong. Kupongen kan överföras, säljas eller skänkas till andra som kan använda den vid ett senare tillfälle. Kupongen gäller i upp till 1 år från det datum som den utfärdas. Kupongen kan användas till någon annan rundtur som tillhandahållas av vårt företag.
  • Observera att deltagarnas säkerhet och bekvämlighet är av högsta prioritet, och ordentliga regnkläder är obligatoriskt för gäster som väljer att cykla trots risk för regn.
  • Vi ber dig att vara på plats på mötesplatsen 15 minuter före avgångstiden för att kontrollera väderförhållandena och välja hur du vill göra utifrån det.
  • Ingen återbetalning ges om du inte dyker upp.
Funktioner
Turism
95% Mat
80% Kulturellt
70% Original
45%
Recensioner
4.6
34
r
robert m
4 | 2018-09-20

the cooking class was a lot of fun but the trip through the market felt a little disjointed. our tour host Marco was extremely patient with us as we attempted to make pasta and desert. The finished product was excellent! my wife and I enjoyed this tour very much and we look forward to trying the recipes provided.

G
George C
5 | 2018-08-20

Fun market tour and a great cooking class where we made delicious pastas and then gorged on them afterwards.

c
carmentatis53
5 | 2017-10-19

Amazing experience Our instructor Javier so knowledgeable Small group Highly recommended

J
Jacob C v
5 | 2017-10-17

What a great way to end our time in Florence. Loved the experience from our time at the market - with samples - through making and eating our own pasta and tiramisu. Everyone in the small group had a great day.

L
Larry F
5 | 2017-10-02

Tour was very nicely organized. Our personal chef was most knowledgeable and had all of us engaged with the meal preparation.

N
Nancy B
2 | 2017-10-01

To begin with, this tour should really be 4 hours, not 7-8 hours. We wasted a whole day, with a lot of sitting around. The tour began with a visit to a local market. There was nothing special about the market, and we're not sure what the purpose of this was, since we did not personally shop for the ingredients. We tasted some fruit, meat and cheese, while our tour guide shopped for the ingredients separately. We spent 1.5 hours here, and this could have easily been 30 minutes or skipped entirely. The villa was located in the first town outside of Florence, a 30 min drive, so don't take this tour if you're expecting to see the Tuscan countryside. When we arrived, I was surprised to see the room was not equipped with sinks or stoves, there was simply one hot plate which the chef would use to cook everything. We were expecting for this to be a full cooking class, but it was more like a demonstration. The only part of the class we were involved in, was making the pasta. This was the most enjoyable part of the class. The chef/instructor did not pass out recipes for us to follow while he prepared and cooked, we really just watched and asked questions. We were supposed to be making a 3 or 4 course meal, but it turned out to only be pasta with meat sauce and tiramisu. For the bruschetta appetizer, he just opened jars of tapenade and put it onto bread! In terms of the instructor, Marco, he was not very enthusiastic or engaging. He did not introduce himself at the beginning, and did not engage the group or encourage any introductions. Additionally, the most disturbing part was that he did not practice safe handling of food. When we arrived, he did not ask the group to go and wash our hands, and in fact, he himself touched the meat with his hands, and right afterwards touched the vegetables, without washing his hands. This was extremely upsetting, since he was cooking the food for a large group of people. As a chef and instructor, he should have been practicing food safety, and ensuring the whole group was also being safe. Any cooking classes I have ever taken in the past, this was always of utmost importance. The food itself was very good. We spent about 45 minutes eating, and drinking wine. Afterwards we were taken to a nearby cellar where they make wine and olive oil. Again, we are not sure what the purpose of this was, since we didn't even get to taste any wine or olive oil. Some was available for purchase, but again this 30-45 mins was a complete waste of time. I think there are a lot of kinks that need to get worked out with this tour and I wouldn't recommend doing it unless you have a full day you don't mind wasting while in Florence. We only had 3 days in Florence and we were very disappointed we wasted one of them on this.

E
Emanuel B
5 | 2017-09-28

Best day of our Tuscan honeymoon! thank you Chef Marco!

Anonymous
Anonym

Inställningar