Exklusiv privat peruansk marknadsrundtur och matlagningslektion
MyLittleAdventure logo
Svenska / EUR
Exklusiv privat peruansk marknadsrundtur och matlagningslektion

Exklusiv privat peruansk marknadsrundtur och matlagningslektion

4 h
Privat
Lektion
Om den här aktiviteten
Fyra rätters andinsk avsmakningsmeny. En sammanfattning av Cuscos kulinariska kök
• Besök San Pedros marknad – Den här marknaden är den största och mest berömda i staden Cusco och den ger en mycket färgstark och unik upplevelse. Här får du stifta bekantskap med några av de lokala produkter som Peru har att erbjuda.
• Gör en Pisco Sour – Som inledning på matlagningskursen får du lära dig att göra den peruanska nationaldrinken Pisco Sour.
• Förrätt – Tre sorters tiradito, som är en vidareutveckling av ceviche (nationalrätten). Den serveras på tre olika sätt: klassisk, tumbo och asiatisk stil.
• Huvudrätt – Till huvudrätt får du lära dig att laga en god maträtt med näringsrika produkter som skördats i lokalsamhällena. Lunch: Mashuapuré med fräst svamp i kinesisk-peruansk stil. Middag: Potatis- och morayabakad kaka i tarwi och gul chilisås.
• Tredje rätten – Lär dig ett annorlunda sätt att tillaga den trendiga quinoan. Lunch: Quinoa tamales. Middag: Svampquinotto
• Fjärde rätten: Fruktprovningsdessert – Som kronan på verket får du avrunda middagen med att smaka de främsta lokala frukterna i kreativa desserter
Meny för matlagningskursen. Två typer av kurser, en utsökt upplevelse
Lunch:
• Tre sorters forelltiradito – Sashimiskuren forell som serveras på tre olika sätt: Nikkeisås (japansk-peruansk stil), klassisk med lime Mochica (det gamla sättet i tumbojuice)
• Mashuapuré med fräst svamp i kinesisk-peruansk stil – Mashua är en knölkrasse som växer i de centrala delarna av Anderna i Peru och Bolivia. Den har en mild, söt smak och mjäll textur och serveras med fräst svamp (lomo saltado-stil)
• Quinoa tamales – Tamales gjord på en blandning av tre lokala typer av quinoa och peruansk gul chili- och pankachilipasta. Ångkokt i majslöv.
• Smakprovning av desserter med lokala frukter – Små desserter där vi får provsmaka några av de mest typiska lokala frukterna
Middag:
• Aperitif – Tre sorters tiradito – Sashimiskuren forell som serveras på tre olika sätt: Nikkeisås (japansk-peruansk stil), klassisk med lime Mochica (det gamla sättet i tumbojuice)
• Förrätt – Potatis- och morayabakad kaka i tarwi och gul chilisås.
En bakad kaka gjord på moraya (torkad potatis) och inhemsk potatis som serveras med chilisås.
• Huvudrätt – Svampquinotto – En quinoaversion av den traditionella risotton, smaksatt med peruansk gul chili och pankachili.
• Dessert – Smakprovning av desserter med lokala frukter – Små desserter där vi får provsmaka några av de mest typiska lokala frukterna
Läs mer Visa mindre
Ingår
  • Besök på lokal marknad, Andean kök och Chichería
  • Matlagningslektion
  • Fruktprovning
  • Professionell peruansk kock (engelsk / spansktalande)
  • Alla ingredienser
  • Alla måltider (förrätt, huvudrätt, efterrätt)
  • Pisco Sour och Chicha Morada
  • Vatten på flaska
  • Alla lokala skatter
Ingår ej
  • Alkoholhaltiga drycker (kan köpas)
  • Dricks
Extra
  • En bekräftelse skickas inom 48 timmar efter bokningen i mån av tillgänglighet
  • Barn måste åtföljas av en vuxen
  • Vegetariskt alternativet är tillgängligt, var god kontakta vid bokning vid behov
  • Vänligen meddela några särskilda kostbehov vid bokningstillfället
Funktioner
Turism
95%
Mat
85%
Kulturellt
70%
Original
45%
Samlingar Den här upplevelsen ingår i dessa samlingar
Anonymous
Anonym

Inställningar

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.